top of page

GILLES BOUDOT

'TOUT BIEN CONSIDÉRÉ'

van 11 november tot en met 17 december.

Gilles Boudot is een manipulator van objecten,een bricoleur en een gekke professor.Of in ieder geval een combinatie van deze eigenschappen.

Zijn werk is intelligent, teder en humoristisch. Uniek in zijn soort.

De tentoonstelling werd opgebouwd rond drie reeksen:

Les Phénomènes Simples:

Gilles neemt een foto ‘na de feiten’: wat er overblijft  na het experiment in de fysicales.

Zijn surrealistische stillevens zijn zorgvuldig opgebouwd met ‘objets trouvés ’in zijn studio. Het zijn stillevens mét beweging: een toevoeging van een simpele natuurwet waarop sokken, zakdoeken en de andere objecten gaan reageren. Wat doen die beelden met de kijker: gelooft ie het? De wil om te geloven wat ie ziet is groot. Twijfel? Toch wel een beetje! Zelf zegt Gilles: ‘C’est le désir de croire  au miracle!” Het is alsof fotograaf en kijker in hetzelfde complot zitten: zeer bijzonder.

 Les Grands Rangements: In eerste instantie zie je voorstellingen van  herkenbare oorden:  plaatsen waar men al geweest is, het lijken wel landschappen in avondschemering uit de 17 de eeuwse schilderkunst. Alleen, Gilles creëert ‘nieuwe’ landschappen, genomen op een tafel in zijn studio. Hij gebruikt daarvoor huis,- tuin- en keukenmateriaal. Nieuwe horizonten worden ontdekt naarmate men letterlijk dichter bij het werk komt. Laat je verrassen.

Les Oratories Domestiques:

Hier bots je op beelden over Gilles’ eigen interpretaties van huiskapellen.  Bewust zeggen we ‘botsen’ want hier werpt hij figuurlijk de heilige huisjes omver. Hij creëert een alternatief scheppingsverhaal voor de huiskapel en die wijkt nogal af van wat wij er ons bij voorstellen. geen klassiek Jezus-maria decor dus.

U kunt de beelden gerust op Gilles’ website bekijken – www.rita-pix.com - bekijken maar de originelen zijn duizend keer sterker. De details, de sfeer, enkel ‘live’ te beleven in onze tentoonstellingsruimte. Een echte aanrader.

bottom of page