top of page

weldra...

demo.jpg

De demo's waren geweldig! Voor herhaling vatbaar.

en zo geschiede : op 7 en 8 november 2020 zullen de volgende demo's plaatsvinden. Info in verband met inschrijven volgt.

Ook dit seizoen komt Kurt terug! Kurt Sesselle die ons een demonstratie zal geven hoe men ‘natte collodium fotografie op glasplaat’ maakt.

Kurt is een inspirerende figuur die al ettelijke uren heeft gewijd  aan deze geweldig complexe  doch geniale techniek. Hij vertrekt van een maagdelijk stuk glas van 18x24cm tot een positief beeld. Hoe mooi is het niet om getuige te zijn van dit proces, een avontuur voor zowel het model als fotograaf. Het is iedere keer terug zoekend naar de juiste weg, omdat het verhaal nooit hetzelfde is. Het resultaat is blijvend, pakkend, intens en uniek.   De foto hierboven is Kaat, de dochter van Kurt. Zij werd gefotografeerd en ontwikkeld in dit procédé. Er zullen trouwens ook een vijftal portretten permanent tentoongesteld worden in Exposure Value dit seizoen.

Kurt wekt met zijn passie een golf van enthousiasme op. En dat zijn enthousiasme en liefde voor deze techniek  aanstekelijk werkt, ondervindt u aan den lijve op 9 en 10 november  in Exposure Value. Omdat deze unieke gebeurtenis nogal wat voorbereiding nodig heeft zullen we dit laten doorgaan op een moment dat er geen tentoonstelling loopt.

Ervaar tijdens de demonstratie op mensenmaat, helemaal live,  de geboorte van een beeld. Het is pure magie, een hedendaags antwoord op dit oude procedé in de fotografie

Voor zoveel passie nemen wij onze hoed af.

 

kaat ogen dicht website.jpg

©Kurt sesselle

bottom of page