top of page

Persbericht:

De kans is klein, maar reëel: u heeft ze misschien al zien lopen ergens in een stad - New York, Rotterdam, Antwerpen, Brussel, Luxembourg, Lausanne… een fotografe en een dandy met hoed, sigaar of wandelstok.

Mag ik u voorstellen aan een bijzondere mooi project in Oostende. Een mooie samenwerking tussen Lea Lund & Erik K, Stad Oostende en Fotografiehuis Exposure Value.

Twee fototentoonstellingen:

Ostende, mon Amour in de Nieuwe Gaanderijen Oostende

Sedamon | Nomades in Exposure Value Fotografiehuis Oostende

 

van 6 januari tot en met 18 februari 2018

LEA LUND, Zwitserse, fotograaf
En ERIK Kongolo Mabika, Zwitser met Congolose roots, grafisch kunstenaar en ontwerper.

DE FORMULE

Lea neemt Erik mee de straat op, de stad in. Ze dirigeert hem om helemaal op te gaan in de omgeving. Lea heeft een onmiskenbaar oog voor detail: aangetrokken door structuren in gebouwen, kunstwerken monumenten, toeval en het licht.

Lea trekt alle registers open: een mix van reportage-, architectuur-, portret- en modefotografie maar “dans un style brut”. Alle foto’s getuigen van een tijdloze schoonheid, goede smaak, liefde en een vleugje humor. Erik is telkens weer het onderwerp in haar foto, geen object. Het object is de locatie en de setting.

PRIMEUR VOOR OOSTENDE

Yvon Poncelet en Kristien Terryn, de twee bezielers van het fotografiehuis Exposure Value in Oostende, hebben Lea Lund en Erik K ontmoet in de Galerie Pygmaphore in het programma van de Voies Off  tijdens het fotofestival 'Les rencontres d’Arles' editie 2016. Een jaarlijkse uitstap die kadert in het zoeken naar originele fototentoonstellingen voor hun nieuw tentoonstellingsseizoen in de galerie van het fotografiehuis.

Zij hebben dit project voorgesteld aan de cultuurdienst van Oostende. Zij zijn ook enthousiast, springen mee op de kar en bieden de Nieuwe Gaanderijen op de Zeedijk aan als extra tentoonstellingslocatie. Dit is een bijzondere mooie ligging in Oostende om foto's tentoon te stellen en om een breed publiek te bereiken. Op die plaats zullen de foto's komen die zij hebben gemaakt in Oostende. In Exposure Value komen de 'best off' van hun reeks 'Nomades': beelden uit andere steden. Daarnaast zullen er beelden te zien zijn uit de reeks 'Sedamon':  een andere kaap in hun artistiek parcours. Erik is niet langer de nomade. Hij is een icoon geworden. Tijdloos, volmaakt, verheven, ondoorgrondelijk...bijna niet meer mens.

 

In april en mei 2017 waren Lea en Erik 'in residence' om hun tentoonstelling voor te bereiden. In het voorjaar van 2016 waren zij ook al in Oostende.
 

WAT IS NU ZO SPECIAAL?

Het is een concept dat  intrigeert. Sterk door het verrassende, het onverwachte. Er zit een visie in, er zit emotie in, er zit humor in.

Lea en Erik zitten momenteel in een rollercoaster en laten er geen gras over groeien. Ze stellen tentoon op prestigieuze fotofestivals en zijn de wereld aan het veroveren. En ja, wij, het  Exposure Value team, lopen nog altijd op een wolkje én hebben nog altijd het gevoel dat we de lotto hebben gewonnen!

 

KERS OP DE TAART

Wat begonnen is als complet toevallige ontmoeting tussen hen op straat in 2011, bloeit open in een waar liefdesverhaal en evolueert naar een unieke samenwerking. Erik wordt de muze van Lea sinds het eerste portret dat zij van hem maakt. Sedertdien zijn zij onafscheidelijk. Hij draagt eigen ontworpen hoeden, extravagante, smaakvolle kostuums. Hij is een dandy met een bijzondere elegantie.

 

Wij geloven niet in sprookjes, toch? Ik nodig u uit en beveel het u warm aan om te kijken naar het gefilmd portret. Het filmpje duurt 9.06 minuten en vertelt het liefdesverhaal én een mooie kijk op het werk van Lea Lund en Erik K:  https://www.youtube.com/watch?v=cbwXtJq0MBo

 

Het toeval wil nu net dat de tentoonstellingsperiode samen valt met de Valentijnsperiode, Liefde tussen de lijnen  – een beetje ‘gefundenes fressen’?

“Une histoire d’amour pour l’amour de l’art” schreef een  journaliste ooit als titel boven een artikel.

“This nomadic couple plays with photography on the territory of love” heb ik ook ergens gelezen.

Onderaan dit persbericht vindt u verschillende' link knoppen' naar al verschenen persartikels over hun werk en tentoonstellingen. Meer info over Lea Lund & Erik K: http://lealund.com/

Interesse om een publicatie te maken rond dit koppel en hun werk? Zeer graag!

 

PRAKTISCH:

Tentoonstelling in Exposure Value met titel 'Sedamon | Nomades': van 6 januari tot 18 februari op zaterdag en zondag tijdens tentoonstellingsperiode van 14 tot 19 uur.

Op 6 januari van 14 tot 22 uur in aanwezigheid van Lea Lund en Erik K.

 

Tentoonstelling in de Nieuwe Gaanderijen met titel 'Ostende, mon Amour'  van 6 januari tot 18 februari. Dit is een buitenlocatie, dus altijd mogelijk om te bezichtigen.

UITNODIGING PERSMOMENT:

 OP VRIJDAG 5 JANUARI NODIGT STAD OOSTENDE U GRAAG UIT VOOR HET PERSMOMENT OM   11 UUR in de NIEUWE GAANDERIJEN OP DE ZEEDIJK.

Ook enthousiast? Neem gerust contact op, wij kijken ernaar uit!

Hartelijke groeten,

Yvon Poncelet en Kristien Terryn

 

Er zullen verschillende verkooppunten zijn waar catalogi te koop zullen zijn over hun werk o.a. in Exposure Value en in de Venetiaanse Gaanderijen.

 

 

 

       

 

Datum: November 2017

Op deze pagina bieden wij journalisten informatie behorend bij de tentoonstellingen 'Ostende, mon Amour' Nieuwe Gaanderijen Oostende en 'Sedamon | Nomades' Exposure Value Oostende. van 6 jan tem 18 feb '18.


Bij gebruik van beeldmateriaal is copyrightvermeding Lea Lund & Erik K verplicht.

Mocht u aanvullende informatie of beeldmateriaal wensen neem gerust contact op met:

Kristien Terryn, communicatie Exposure Value Fotografiehuis.

mail: info@yvon.be

CONTAC

Teer

ons

graag via mail: info@yvon.be

of Tel na 18u 

+ 32 (0) 59 70 49 13

Gsm + 32 (0) 475 87 99 25

Jules Peurquaetstraat 82
B 8400 OOSTENDE

bezoek

lea lund

& erik k

  • Op 5 januari 2018 in de Nieuwe Gaanderijen Zeedijk Oostende PERSMOMENT om 11 uur.

  • Op 6 januari van 14 - 22 uur

zijn Lea en Erik in the house

van Exposure Value

Jules Peurquaetstraat 82

Verder iedere zaterdag en zondag

van 14 - 19 uur.

 

vertel

ons

Success! Message received.

bottom of page