top of page

EXTRA INFO BIJ TENTOONSTELLINGEN

LEA LUND & ERIK K 

PERS

 

Datum: November 2017

Op deze pagina bieden wij journalisten informatie behorend bij de tentoonstellingen 'Ostende, mon Amour' Nieuwe Gaanderijen Oostende en 'Sedamon | Nomades' Exposure Value Oostende. van 6 jan tem 18 feb '18.


Bij gebruik van beeldmateriaal is copyrightvermeding Lea Lund & Erik K verplicht.

Mocht u aanvullende informatie of beeldmateriaal wensen neem gerust contact op met:

Kristien Terryn, communicatie Exposure Value Fotografiehuis.

mail: info@yvon.be

De kans is klein, maar reëel: u heeft ze misschien al zien lopen ergens in een stad - New York, Rotterdam, Antwerpen, Brussel, Luxembourg, Lausanne… een fotografe en een dandy met hoed, sigaar of wandelstok: Lea Lund & Erik K. Zij kiezen voor Oostende deze keer. Twee unieke tentoonstellingen op unieke plaatsen in Oostende vanaf 6 januari 2018.

 

Wat begon als compleet toevallige ontmoeting op straat in 2011, bloeit open in een waar liefdesverhaal en evolueert naar een unieke samenwerking. Erik wordt de muze van Lea vanaf het eerste portret dat zij van hem maakt. Sedertdien zijn zij onafscheidelijk. Hij draagt zelf ontworpen hoeden, extravagante, smaakvolle kostuums. Hij is een dandy met een bijzondere elegantie.

Lea neemt Erik mee de straat op, de stad in. Ze dirigeert hem om helemaal op te gaan in de omgeving. Lea heeft een onmiskenbaar oog voor detail: structuren in gebouwen, kunstwerken monumenten, toeval en het licht.

Lea trekt alle registers open: een mix van reportage-, architectuur-, portret- en modefotografie maar “dans un style brut”. Alle foto’s getuigen van een tijdloze schoonheid, goede smaak, liefde en een vleugje humor. Erik is telkens het onderwerp in haar foto, geen object. Het object is de locatie en de setting. Het object is deze keer Oostende.

 

PRIMEUR VOOR OOSTENDE

Yvon Poncelet en Kristien Terryn, de twee bezielers van het fotografiehuis Exposure Value in Oostende, ontmoetten Lea Lund en Erik K in de Galerie Pygmaphore in het programma van de Voies Off  tijdens het fotofestival 'Les rencontres d’Arles' editie 2016. Een jaarlijkse uitstap die kadert in het zoeken naar originele foto’s voor hun nieuw tentoonstellingsseizoen.

Zij nodigen fotografe en model uit om naar Oostende te komen. Oostende was hen niet onbekend, eerder in 2016 waren ze hier al geweest om beelden te maken. De ‘ziel’ van de stad was hen bijgebleven.   In april en mei 2017 waren Lea en Erik 'in residence' in het fotografiehuis Exposure Value om hun tentoonstelling voor te bereiden.  

 

Yvon en Kristien stelden dit project voor aan de cultuurdienst van Oostende. Ook daar is men enthousiast. De Nieuwe Gaanderijen op de Zeedijk worden voorgesteld als extra tentoonstellingsruimte. een mooie plaats om de foto's te tonen aan een breed publiek. In de Gaanderijen zullen de foto's komen die fotografe en model in Oostende hebben gemaakt.

In Exposure Value komen de 'best off' van hun reeks 'Nomades': de beelden in andere steden. Daarnaast zullen er beelden te zien zijn uit de reeks 'Sédamon':  studiowerk: een andere kaap in hun artistiek parcours. Erik is niet langer de nomade. Hij is een icoon geworden. Tijdloos, volmaakt, verheven, ondoorgrondelijk...bijna niet meer mens.

 

PRAKTISCH

Tentoonstelling in Exposure Value met titel 'Sedamon | Nomades'

van 6 januari tot 18 februari

open op zaterdag en zondag tijdens tentoonstellingsperiode van 14 tot 19 uur.

Op 6 januari uitzonderlijk open van 14 tot 22 uur in aanwezigheid van Lea Lund en Erik K.

 

Tentoonstelling in de Nieuwe Gaanderijen met titel 'Ostende, mon Amour' 

van 6 januari tot 18 februari.

Persvoorstelling op vrijdag 5 januari op 11 uur.

Dit is een buitenlocatie, dus altijd mogelijk om te bezichtigen.

 

Over de samenwerking tussen Lea en Erik werd een korte documentaire gemaakt die u hier kunt bekijken. Het filmpje duurt 9.06 minuten en vertelt het liefdesverhaal én een mooie kijk op het werk van Lea Lund en Erik K:  https://www.youtube.com/watch?v=cbwXtJq0MBo

 

 

"Une histoire d’amour pour l’amour de l’art” schreef de Franse kunstcriticus Pascal Schouwey ooit als titel boven een artikel in Forbes Afrique januari 2013.

Als een mooi toeval valt de tentoonstellingsperiode samen met de Valentijnsperiode.

 

Wenst u bijkomende informatie en/of beeldmateriaal om een artikel of een reportage te maken over dit boeiende kunstenaarskoppel? Neem gerust contact op met Kristien Terryn via mail:  info@yvon.be.”

 

 

UITNODIGING PERSMOMENT:

OP VRIJDAG 5 JANUARI NODIGT STAD OOSTENDE U GRAAG UIT VOOR HET PERSMOMENT OM   11 UUR IN DE NIEUWE GAANDERIJEN OP DE ZEEDIJK. 

 

 

​Wij danken u alvast en hopen u te hebben overtuigd om iets te doen met dit bijzondere evenement.

Hartelijke groeten,

Yvon Poncelet en Kristien Terryn

 

​LEA LUND, Zwitserse fotograaf en plastisch kunstenares.
En ERIK Kongolo Mabika, Zwitser met Congolose roots, grafisch kunstenaar en ontwerper.

 

Link naar selectie uit reeds verschenen persartikels :

 

Meer info over Lea Lund & Erik K: http://lealund.com/

CONTAC

Teer

ons

graag via mail: info@yvon.be

of Tel na 18u 

+ 32 (0) 59 70 49 13

Gsm + 32 (0) 475 87 99 25

Jules Peurquaetstraat 82
B 8400 OOSTENDE

bezoek

lea lund

& erik k

  • Op 5 januari 2018 in de Nieuwe Gaanderijen Zeedijk Oostende PERSMOMENT om 11 uur.

  • Op 6 januari van 14 - 22 uur

zijn Lea en Erik in the house

van Exposure Value

Jules Peurquaetstraat 82

Verder iedere zaterdag en zondag

van 14 - 19 uur.

 

vertel

ons

Success! Message received.

bottom of page